Articles,  LIJ | Promoció de la lectura,  Plans & Llocs

Quatre llibreries infantils a Barcelona que hauries de conèixer

Sé que molts de vosaltres espereu els continguts de la secció infantil amb ànsia, i també són – perquè no dir-ho – de les entrades que gaudeixo més de preparar i d’escriure. He pensat, arrel de l’entrevista a la llibreria Abracadabra del mes d’Abril, que podia fer una ruta de llibreries a Barcelona que no us podeu perdre, tant si aneu amb nens com si aneu sols.

Abans de començar, m’agradaria demanar disculpes per avançat perquè aquest probablement serà un mes una mica caòtic amb tot el final de curs universitari, però intentaré que repercuteixi el mínim possible en el blog. Em sento profundament afortunada de tenir aquest espai on parlar del que més m’agrada i gràcies per tots aquells que em doneu feedback, que em comenteu, que m’animeu cada dia a seguir amb això. Ara sí, comencem!

Si anar a una llibreria és per un adult bibliòfil tot un plaer, per un nen és tota una experiència. Sempre se’t queda en el record aquell lloc on anaves a buscar un llibre, totes les portades acolorides i seductores que penjaven de les prestatgeries… I si a Barcelona tenim la sort de tenir magnífiques seccions infantils en moltes llibreries (penso per exemple, en la Central o en la meravellosa llibreria – més petita – Casa Usher de la qual m’encantaria parlar-vos un dia), tenim una sort encara més gran de tenir llibreries especialitzades que són meravelles.

interior_02_llibreria_allots

Foto de Llibreria Al·lots

La nostra ruta pot començar al barri de l’Eixample, molt a prop de Plaça Universitat. Ens trobem amb la llibreria Al·lots (Carrer Consell de Cent, 266). El seu objectiu el tenen ben clar: volen ser els llibreters de la teva vida. I amb aquesta premissa, poca cosa pot sortir malament. A més d’una feina de 10, i un fons perfectament seleccionat, organitzen activitats, clubs de lectura i molt més. La tasca que realitzen és, des del meu punt de vista admirable, i és un gust poder comptar amb un espai com aquest a la ciutat pels més petits.

02_DSC04428

Foto de Mammaproof Barcelona

La següent parada ens porta al Barri de Gràcia, a la llibreria Casa Anita (Carrer de Vic, 14), especialitzada també en literatura infantil i juvenil, així com àlbums il·lustrats per adults (quelcom que jo personalment agraeixo moltíssim). I si tota excusa és bona per perdre’s per les botigues d’aquest barri, aquesta llibreria es convertirà en un dels punts de visita obligatòria. Tot un oasis que a més de fer una gran feina i tenir un criteri excel·lent, buscaran a través de la seva tasca i la seva tria literària contagiar el plaer de la lectura en els més petits.

image

Foto de Time out

Luz de lula, també al barri de Gràcia serà un d’aquests llocs que no oblidareu fàcilment. Aquesta preciosa llibreria situada al carrer Ramón y Cajal 158, ofereix també clubs de lectura, contacontes, manualitats i tot tipus de productes handmade pels nens i nenes. Una llibreria acollidora, plena de llibres preciosos on trobareu la millor manera de viure envoltats de llibres.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I finalment, i no per això menys important, la llibreria Abracadabra (Carrer General Álvarez de Castro, 5) que ens acompanyà el mes d’abril en una entrevista que us recomano molt i molt. Aquesta llibreria, com totes les altres preciosa i amb un material excel·lent, té una particularitat: a més de l’oferta en català i castellà té una oferta amplíssima de llibres en altres idiomes. Visiteu-la la propera vegada que aneu pel Born i us sentireu com a casa. Aneu allà i deixeu que us impregnin de literatura i de ganes de llegir. 

Save

Save

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *