El blog va néixer a finals de l’any 2016, com un espai on poder compartir totes les meves inquietuds. Aquell any havia estat fent unes pràctiques com a redactora a Metal Magazine i em vaig adonar quant m’agradava escriure, sobretot de les coses que m’agradaven. I al món hi ha poques coses que em remoguin per dins com ho fa un llibre. I així, amb més dubtes que certeses, va néixer Lletraferits.

Llegint El nom de la rosa, Eco em va il·luminar amb una frase que és l’essència d’aquest blog: “Vivimos para los libros. Dulce misión en este mundo dominado por el desorden y la decadencia”. Atemporal i cruelment certa. Em va resultar perfecta per il·lustrar la temàtica del blog, que va més enllà de puntuar llibres, de fer-ne ressenyes. És una invitació a deixar la porta oberta perquè la vida se t’inundi de llibres, de paraules.

Aquí trobareu articles sobre literatura i promoció de la lectura, els projectes que van sorgint, les ressenyes dels llibres que ens agraden, els llocs que visitem, entrevistes, monogràfics…

 

 

Sóc na Marina Llompart, les mans darrera aquest blog. Sóc Graduada en Estudis Literaris, una d’aquestes carreres que sempre donen molt a parlar quan et trobes amb els veïns i que per mi ha estat la millor decisió de la meva vida. M’he especialitzant per una banda en edició i per altra banda en Literatura infantil i Promoció de la lectura.

Sóc una enamorada dels llibres (amb cafè, millor), de les bones llibreries, de les biblioteques atapeïdes, les editorials conscients, la gent creativa i el món de les lletres en general. Que aquesta estona plegats sigui un camí engrescador i ple de troballes.


Marc F. Cuyàs (1995) és graduat en Estudis Literaris. Gràcies a una beca d’investigació va realitzar un estudi sobre les relacions entre la teoria de l’arquitectura i la teoria literària del segle XX. Actualment, combina la seva feina com a llibreter amb un máster de Teoria del Teatre.

En Marc i na Lizara escriuen a Àlgebra Literària, una secció sobre teoria literària, potser l’equivalent en el món dels llibres a l’àlgebra, que utilitza lletres i símbols per buscar les estructures abstractes i profundes que regeixen totes les operacions de l’aritmètica. Parlen de problemes generals i abstraccions però també dubten i reflexionen sobre aspectes de dificilíssima, sinó impossible, solució. Buscarem eines que ens ajudin a interpretar i jugar amb l’aritmètica de la literatura, els números textuals, que no deixen de ser tots i cadascun dels llibres de la història universal.

Lizara García (1994) va créixer en el Pirineu Aragonès i es va mudar a Barcelona per cursar Estudis Literaris. En acabar, va passar un any a la Universitat de Portland, Oregón, impartint classes d’espanyol i organitzant esdeveniments sobre literatura, cinema i cultura hispana. Llegeix de tot, però la seva debilitat són les novel·les del segle XIX. Ara treballa en una llibreria mentre decideix què vol seguir estudiant (si tota la resta falla, es comprarà un ranxo a Utah.

Escriu a Àlgebra literària amb en Marc F. Cuyàs.

Salomé Fernández (1991) ve de Granada, on va estudiar Filologia Hispànica i va començar a escriure poesia, participant i recitant en els diferents espais culturals de la ciutat. Actualment resideix a Barcelona, on segueix escrivint i cursant Estudis Literaris a la UB.

Escriu a Espai Porpra, una secció que neix amb l’afany de recuperar dones d’ahir i d’avui que nodreixen la nostra vida i, en conseqüència, l’experiència literària i artística. Creiem que és molt necessari no deixar d’incorporar les seves veus a un diàleg creatiu en què moltes vegades no han ocupat el lloc que mereixien. L’aproximació als seus textos és la de persona curiosa més que la d’un expert; neix del voler comprendre i comprendre’s; neix de l’amor a la literatura.