LIJ | Promoció de la lectura

Llista de reis

No sabria dir exactament perquè tinc tant d’amor per la literatura infantil. O sí. Sempre he sigut una gran amant dels llibres il·lustrats i les edicions infantils, però s’està convertint en alguna cosa més. Acabis en una carrera relacionada amb la literatura o no, tots tenim un llibre que ens ha convertit en grans lectors, un llibre que ens ha obert les portes dels clàssics. La infància és una època decisiva en el desenvolupament de qui serem en un futur i amb la lectura no és diferent. Promoure uns hàbits de lectura a casa no és ni de bon tros una garantia de que el nen es tornarà un devorador de llibres. El fet que hi hagi llibres per casa, tampoc (però sempre ajuda). És necessari que es normalitzi l’acte de lectura, a través de contes, activitats que organitzin les biblioteques i entitats privades, i fins i tot a través del joc. He de confessar que m’estic plantejant molt seriosament especialitzar-me en aquest àmbit, i per això em fa molta il·lusió mostrar tres regals per els petits lectors de la casa.

1.BOOLINO BOOK BOX

A més d’una recomanació ferma de conèixer aquest projecte que admiro tant,  crec que les Boolino Book Box són un regal genial que intenta fomentar l’hàbit lector. Tu només has d’introduir l’edat del nen i ells et fan una recomanació de llibres (tenen molta varietat de book box, perquè l’important és que el nen s’involucri). Una vegada comprada, la caixa t’arriba a casa. Dins la caixa tens un llibre que intenta potenciar les habilitats que el nen està desenvolupant en aquesta etapa de creixement i a més l’ajuda a desenvolupar intel·ligència emocional. També hi ha una guia de lectura elaborada pels propis membres de Boolino que us aconsellaran en el treball del propi llibre. Per acabar, totes les caixes contenen una sèrie d’activitats per realitzar pares i mares amb els fills i tots els materials que es necessiten, sempre relacionat amb la temàtica del llibre.

reis2. UNA BOSSA PLENA DE CONTES

Mots Xics neix de la dedicació absoluta als infants. Dissenyem cada joc donant coherència i harmonia per tal de que els nens creixin amb imaginació i creativitat. Ens apassiona mirar el món amb els ulls d’un infant. Respectem els seus processos evolutius, i proporcionem eines per ajudar-los a desenvolupar les seves capacitats i competències.” Els vaig conèixer al Handmade Festival d’aquest abril i em van enamorar totalment. Fan eines didàctiques sobre fusta per emprar a classe i a casa, a més d’eines pel professorat. Particularment em va encantar la bossa de Conta’m un conte, que està disponible en català però també en anglès. M’agrada que és una altra activitat compatible per a pares i fills on desenvolupar la creativitat i l’expressió oral i narrativa a través de la composició d’un relat.

12074851_961947517196211_5955612286204609701_n

3. PASSAPORT DE LECTURA

Com el mateix nom indica, es tracta d’un diari en forma de passaport que els nens van omplint amb les seves lectures. Me&Mine és la marca artífex d’aquest producte i tenen com objectiu crear joguines conscients, com les d’abans, que connectin el nen amb els seus pares alhora que estimuli la seva creativitat i el seu aprenentatge. Per a nens de 6 a 12 anys. El podeu trobar aquí.

CASTELLANO

No sabría decir exactamente por qué tengo tanto amor por la literatura infantil. O sí. Siempre he sido una gran amante de los libros ilustrados y de las ediciones infantiles pero se está convirtiendo en algo más. Acabes en una carrera relacionada con la literatura o no, todos tenemos un libro que nos ha convertido en grandes lectores, un libro que nos ha abierto las puertas a los clásicos. La infancia es una época decisiva en el desarrollo de lo que seremos en un futuro y con la lectura no es diferente. Promover unos hábitos de lectura en casa no es ni mucho menos una  garantía de que el niño se convertirá en un devorador de libros. El hecho de que haya libros en casa (tampoco). Es necesario que se normalice el acto de lectura, a través de cuentos o actividades que organicen las bibliotecas y entidades privadas, o incluso a través del juego. Tengo que confesar que me estoy planteando muy en serio especializarme en este ámbito, y por eso me hace mucha ilusión mostrar tres regalos para los pequeños lectores de la casa.

1.BOOLINO BOOK BOX

Además de una recomendación firme para que se conozca este proyecto que admiro tanto, creo que las Boolino Book Box son un regalo genial que intenta fomentar el hábito lector. Tú solo tienes que introducir la edad del niño y ellos te hacen una recomendación (tienen  mucha variedad de books box, porque lo importante es que el niño se involucre). Una vez comprada la caja te llega a casa. Dentro de la caja tienes un libro que intenta potenciar las habilidades que el niño está desarrollando en esta etapa de crecimiento y además ayuda a desarrollar la inteligencia emocional. También hay una guía de lectura elaborada por los propios miembros de Boolino que os aconsejarán en el trabajo del propio libro. Para terminar, todas las cajas contienen además una serie de actividades para realizar padres y madres con los hijos y todo el material que se necesita, siempre relacionado con la temática del libro.

2.UNA BOLSA LLENA DE CUENTOS

Mots Xics nace de la dedicación absoluta a los niños. Diseñamos cada juego dando coherencia y harmonía para que los niños crezcan con imaginación y creatividad. Nos apasiona mirar el mundo con los ojos de un niño. Respetamos sus procesos evolutivos y proporcionamos herramientas para ayudarlos a desarrollar sus capacidades y competencias”. Los conocí en el Handmade Festival de este abril y me enamoraron completamente. Hacen herramientas didácticas sobre madera para utilizar en el aula o en casa, además de herramientas para el profesorado. Particularmente me encantó la bolsa Cuéntame un cuento, que está disponible en catalán pero también en inglés. Me gusta que sea otra actividad compatible para padres e hijos donde desarrollar la creatividad, la expresión oral y narrativa a través de la composición de un relato.

3.PASAPORTE DE LECTURA

Como el mismo nombre indica, se trata de un diario en forma de pasaporte que los niños van llenando con sus lecturas. Me&Mine es la marca artífice de este producto y tienen como objetivo crear juguetes conscientes, como los de antes, que conecten el niño con sus padres, estimulando a la vez su creatividad y su aprendizaje. Para niños de 6 a 12 años. Lo podéis encontrar aquí.

Comentaris

  • Lizara García Angulo

    El pasaporte de lector me ha enamorado (de hecho, si en enero te digo que los Reyes lo han dejado en casa no te extrañes), ¡pero lo de la caja mensual es genial! Lo había visto más hacia literatura juvenil, pero dirigido a los niños cambia por completo (y me parece bastante más complicado e interesante).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *