Articles

De propòsits,de desitjos i de llibres

Primer de tot, feliç 2017 lletraferits! Que aquest any estigui ple de noves aventures, que si hi ha canvis que siguin a millor i que la vostra vida estigui plena de llibres. No he volgut recordar el 2016. Em quedaré només amb el profund aprenentatge que n’he extret, de les oportunitats bones que m’ha donat la vida aquest any (un any, fins i tot els pitjor, sempre tenen dues cares). Em quedaré amb aquesta emprenedoria que se n’ha derivat i ha fet que ara estigui escrivint això.

Volia, en un principi, fer un recull de les millors lectures d’aquest 2016 però al final n’ha sortit aquest post. El que vull és centrar-me en els propòsits, posar tota la meva energia en allò que vull aconseguir i només recordar el 2016 perquè m’ha portat on sóc ara. Fent la llista de propòsits he desistit d’apuntar tots aquells que es van repetint al llarg dels anys però mai no s’esborren. Si no els he complert cap any, per què hauria de fer-ho aquest? Prefereixo invertir el temps en altres molts propòsits, propòsits petits, quasi invisibles, abastables. Que aquest nou any em porti més fam, més feina, més ganes de treballar.

I pensant en Lletraferits, el meu propòsit havia de ser llegir més, molt més. A vegades m’avergonyeixo perquè la gent dóna per suposat que estudiant una carrera de Literatura ja ho deus haver llegit tot. Res més lluny de la realitat. Em sap greu, entenc que la gent ho pensi però no és així. No em dóna la vida ni per llegir tots els llibres que els professors ens “recomanen” llegir, menys encara per fer eleccions pròpies. Així, tinc una llista de pendents que va engreixant cada dia. I aquest any, amb una graduació cada vegada més a prop, promet intentar minvar-la una mica.

Vull emocionar, vull llegir, vull compartir amb vosaltres les lectures i troballes que vagi fent. Com ja vaig dir al compte d’Instagram (@lletraferits), vull millorar dia a dia el contingut del blog, convidar a més gent talentosa perquè col·labori amb els monogràfics… vull que la gent perdi la por als clàssics. Sí, ja sé que havia dit que els meus propòsits eren petits però l’altra dia una persona em va dir que gràcies al monogràfic de la Lizara sobre Jane Austen li havien entrat moltes ganes de llegir-la. Si amb aquest blog aconsegueixo que una sola persona vagi a la llibreria o compri un producte que ha vist aquí, em donaré per satisfeta.

I perquè aquest post no sigui només xerrameca meva (bona sóc jo per això) us vull mostrar una iniciativa preciosa que té molt a veure amb el propòsit d’aquest any i que de cada vegada em sembla més atractiva: Bookish, una subscripció mensual amb la quals reps a casa un llibre el mes, escollit de manera conscient i segons uns criteris concrets de qualitat literària i editorial. Només per la presentació val la pena que t’hi entra a més del llibre, un “mapa de l’experiència” i complements de lectura. Una empresa que escull obrir la primera caixa amb el poema Albatros de Baudelaire en una postal tenen tota la meva confiança.

sin-titulo

Aquest 2017 vull seguir vivint això com ho faig ara, amb projectes nous, amb una il·lusió enorme per això i amb ganes de fer més, més i millor. Ens espera un any espectacular per davant, m’acompanyes?

CASTELLANO

Antes de nada, ¡feliz 2017 lletraferits! Que este año esté lleno de nuevas aventuras, que  si vienen cambios sean a mejor y que vuestra vida esté llena de libros. No he querido recordar el 2016. Me voy a quedar solo con el profundo aprendizaje que de él he sacado, de las buenas oportunidades que me ha dado la vida este año (un año, incluso el peor, siempre tiene dos caras). Me quedaré con estas ganas de emprender que se le han derivado y hacen que ahora esté escribiendo esto.

Quería, cuando empecé a escribir, reunir las mejores lecturas del 2016 pero al final ha salido este post. Lo que quiero es centrarme en los propósitos, poner toda mi energía en aquello que quiero conseguir y solo recordar el 2016 porque me ha llevado donde estoy ahora. Escribiendo mi lista de propósitos he desistido de apuntar todos aquellos que se van repitiendo año tras año y que nunca se borran. ¿Si no los he cumplido a día de hoy, por qué tendría que ser este año? Prefiero invertir el tiempo en otros muchos propósitos, propósitos pequeños, casi invisibles, al alcance de mi mano. Que este nuevo año me dé más hambre, más trabajo, más ganas de trabajar.

I pensando en Lletraferits, mi propósito tenía que ser leer más, mucho más. A veces me avergüenzo porque la gente da por hecho que estudiando una carrera de Literatura ya debes haberlo leído todo. Nada más lejos de la realidad. Me sabe mal, entiendo que la gente lo piense pero no es así. No me da la vida para leer todos los libros que los profesores nos “recomiendan” leer, menos aún para hacer elecciones propias. Así, tengo una lista de pendientes que va engordando cada día. Y este año, con una graduación cada vez más cerca, prometo hacer-la disminuir un poco.

Quiero emocional, quiero leer, quiero compartir con vosotros las lecturas y hallazgos que haga. Como dije en la cuenta de Instagram (@lletraferits), quiero mejorar día a día el contenido del blog, invitar a más gente talentosa para que colabore en los monográficos… quiero que la gente pierda el miedo a los clásicos. Sí, ya sé que había dicho que mis propósitos eran pequeñitos pero el otro día una persona me dijo que gracias al monográfico de Lizara sobre Jane Austen le habían entrado muchas ganas de leerla. Si con este blog consigo que una sola persona vaya a la librería o compre un producto que ha vista aquí, me daré por satisfecha.

Y para que este post no sea solo charlatanería mía (no me hace falta mucho para eso) os quiero mostrar una iniciativa preciosa que tiene mucho que ver con el propósito de este año y que de cada vez me parece más atractiva: Bookish, una suscripción mensual con la que recibes en casa un libro al mes, escogido de manera consciente y según unos criterios concretos de calidad literaria y editorial. Solo por la presentación vale la pena ya que te incluye además del libro un “mapa de la experiencia” y complementos de lectura. Una empresa que escoge para abrir su primera caja el poema Albatros de Baudelaire en una postal tiene toda mi confianza.

sin-titulo

Este 2017 quiero seguir viviendo esto como lo hago ahora, con nuevos proyectos, con una ilusión enorme por esto y con ganas de hacer más, más y mejor. Nos espera un año espectacular por delante, ¿me acompañas?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *