Articles,  Plans & Llocs

Llibreries pel món | SANTORINI

Benvinguts a Llibreries pel món, una secció que quan engreixa, engreixa feliç. Aquesta serà una entrada una mica diferent a la de Londres (podeu veure la llista de llibreries que visitàrem aquí) perquè no portava una llista feta, sinó que fou un descobriment, un descobriment dels bons.

Imagineu-vos haver anat de vacances a Grècia per fi, després de molts anys de desitjar-ho fort.  Imagineu-vos caminar pels carrers empedrats d’Oia, tornant ja a l’autobús, quan de sobte em trobo davant meu aquesta façana. No podia fer-hi res, havia de baixar. I què em vaig trobar? Un tresor, una cova plena de llibres, una Shakespeare and Company enmig del Mediterrani.

DSC06982

Atlantis Books és una llibreria independent, fundada al 2004 per un grup d’amics de Xipre, Anglaterra i els Estats Units.

Trobar-se una llibreria així, enmig d’un dels pobles més típics de l’imaginari grec, entre pals selfies, entre mil souvenirs, entre un turisme més massificat del que un li agradaria, és un somni, directament. Veure que a més, l’oferta de llibres és en grec, anglès, espanyol, alemany, francès i fins i tot una petita prestatgeria en neerlandès, i que la tria del material és interessantíssima i d’una qualitat indubtable, és com per morir-se. Durant l’any, per aquells que tingueu la sort de poder-hi passejar més que un instant i a corre-cuita, organitzen festivals literaris, projeccions de pel·lícules, lectures…

IMG_5491_edit1

Font: Atlantis Books

La història d’aquesta llibreria només pot ser explicada pels mateixos nois, que porten una dècada considerant-se llibreters amateur:

“A Cambridge, Anglaterra, vam omplir un Ford Transit blau anomenat Danny de llibres y joves graduats, vam travessar el continent i vam aterrar a Oia el 4 de febrer, el dia que en Craig en feia 23. Vam trobar un edifici vell des d’on es veia la posta de sol, vam prendre un whiskey y vam signar el contracte d’arrendament. Vam trobar un gos i un gat, ens vam obrir un compte bancari, vam sol·licitar una llicencia comercial, vam fer alguns amics, vam construir els expositors, i després de col·locar una barca a la Terrassa ho vam omplir tot de llibres.”

IMG_5518_edit1

Font: Atlantis Books

Tot comença amb dos amics l’any 2002 quan troben una illa que els inspira profundament però que no té llibreria. I lluny de pensar que podia ser una bogeria, es van engrescant fins a convertir-se en el paradís bibliòfil que és avui, amb llibres de qualitat, amb llibres fets per ells mateixos, amb llibres antics i primeres edicions. Dins el soroll mundà de la illa, Atlantis Books és un oasis on nodrir-se l’ànima.

One Comment

  • Beatriz

    Jo hi vaig ser fa molts anys amb els meus pares, no recordo l’any, però que crec que ja era oberta i me la vaig perdre 🙁 Tot i que, ben pensat, és una oportunitat per tornar-hi. M’ha encantat aquest article!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *