Articles,  LIJ | Promoció de la lectura,  Plans & Llocs

Cinc llibreries de Barcelona especialistes en LIJ que hauries de conèixer

Sé que molts de vosaltres espereu els continguts de la secció infantil amb ànsia, i també són – perquè no dir-ho – de les entrades que gaudeixo més de preparar i d’escriure. He pensat, arrel de l’entrevista a la llibreria Abracadabra del mes d’Abril, que podia fer una ruta de llibreries a Barcelona que no us podeu perdre, tant si aneu amb nens com si aneu sols.

Abans de començar, m’agradaria demanar disculpes per avançat perquè aquest probablement serà un mes una mica caòtic amb tot el final de curs universitari, però intentaré que repercuteixi el mínim possible en el blog. Em sento profundament afortunada de tenir aquest espai on parlar del que més m’agrada i gràcies per tots aquells que em doneu feedback, que em comenteu, que m’animeu cada dia a seguir amb això. Ara sí, comencem!

Si anar a una llibreria és per un adult bibliòfil tot un plaer, per un nen és tota una experiència. Sempre se’t queda en el record aquell lloc on anaves a buscar un llibre, totes les portades acolorides i seductores que penjaven de les prestatgeries… I si a Barcelona tenim la sort de tenir magnífiques seccions infantils en moltes llibreries (penso per exemple, en la Central o en la meravellosa llibreria – més petita – Casa Usher de la qual m’encantaria parlar-vos un dia), tenim una sort encara més gran de tenir llibreries especialitzades que són meravelles.

LLIBRERIA AL·LOTS

interior_02_llibreria_allots

Foto de Llibreria Al·lots

La nostra ruta pot començar al barri de l’Eixample, molt a prop de Plaça Universitat. Ens trobem amb la llibreria Al·lots (Carrer Consell de Cent, 266), amb la Paula Jarrin al capdavant. El seu objectiu el tenen ben clar: volen ser els llibreters de la teva vida. I amb aquesta premissa, poca cosa pot sortir malament. A més d’una feina de 10, i un fons perfectament seleccionat, organitzen activitats, clubs de lectura per infants, per adults, per a bibliotecàries… La tasca que realitzen és, des del meu punt de vista admirable, i és un gust poder comptar amb un espai com aquest a la ciutat pels més petits.

CASA ANITA

02_DSC04428

Foto de Mammaproof Barcelona

La següent parada ens porta al Barri de Gràcia, a la llibreria Casa Anita (Carrer de Vic, 14), especialitzada també en literatura infantil i juvenil, així com àlbums il·lustrats per adults (quelcom que jo personalment agraeixo moltíssim). I si tota excusa és bona per perdre’s per les botigues d’aquest barri, aquesta llibreria es convertirà en un dels punts de visita obligatòria. Tot un oasis que a més de fer una gran feina i tenir un criteri excel·lent, amb el segell de l’Oblit Baseira buscaran a través de la seva tasca i la seva tria literària contagiar el plaer de la lectura en els més petits.

ABRACADABRA

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Passejant per Ciutat Vella, com un oasi enmig de tant turista, trobarem la llibreria Abracadabra (Carrer General Álvarez de Castro, 5) que ens acompanyà el mes d’abril en una entrevista que us recomano molt i molt. Aquesta llibreria, com totes les altres preciosa i amb un material excel·lent, té una particularitat: a més de l’oferta en català i castellà té una oferta amplíssima de llibres en altres idiomes. Visiteu-la la propera vegada que aneu pel Born i us sentireu com a casa. Aneu allà i deixeu que us impregnin de literatura i de ganes de llegir. Aquesta llibreria està especialitzada amb llibre àlbum i llibre il·lustrat però tenen una petita secció de narrativa per a joves i per a adults. També és molt interessant la tria de joguines.

LA PETITA

Font: El blog de la petita

Si la teva ruta et porta al Poblenou, no et pots perdre La petita (Carrer Marià Aguiló, 115), un espai de literatura infantil al costat de la llibreria generalista No Llegiu. Entre les seves parets podreu trobar tot tipus de LIJ, des d’àlbum il·lustrat a novel·la juvenil. També podreu trobar llibres sobre criança, creativitat, embaràs… A la Petita sempre trobareu una activitat per fer, perquè tenen una agenda ben atapeïda d’activitats pels més petits!

LLIBRERIA SENDAK

Una de les llibreries especialistes més recents de Barcelona es troba al Camp d’en Grassot i es diu Sendak, allà on viuen els llibres (Carrer Còrsega, 461). La Núria o l’Aitor et rebran amb els braços oberts i amb recomanacions sota el braç sempre. També és d’agrair que a més de la tria impecable (personalment m’encanta com tenen la secció de juvenil), tenen clubs de lectura i fan moltíssimes activitats no només per infants sinó també per gent interessada en el món de la LIJ. Un espai tan bonic i amb el nom d’un dels mestres de la literatura infantil per bandera, res podia sortir malament!

Save

Save

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *