Articles,  Ressenyes

Book haul | Abril i Maig

El passat mes d’abril vaig decidir fer un book haul per primera vegada, per ensenyar tots aquells llibres (i més cosetes) que havia anat llegint últimament, que m’havia comprat o que m’havien regalat, però no havien sortit al blog (normalment els fotografio pel meu Instagram). Alguns de vosaltres em vàreu dir que us havia agradat el format d’entrada, així que repetim, a principi de juny, amb un nou haul. Crec que al final ha quedat una mica llarg, però esper que us agradi molt, y si us puc donar alguna idea, millor!

Darreres lectures

Orestes, Iannis Ritsos d’Acantilado

Aquest llibre me l’he llegit per l’assignatura de Literatura Grega Moderna i us el recomano moltíssim. Acantilado ha editat per separat tots els seus monòlegs dramàtics (També els podeu trobar en català a Adesiara) i almenys aquest en concret m’ha semblat una autèntica meravella. Té una sensibilitat i una destresa magnífiques i la reescriptura que fa dels mites és molt interessant.

La foto la vaig fer a l’Acròpolis d’Atenes en el viatge que vaig fer a Grècia amb la meva família (No hi havia millor escenari, havia d’aprofitar, no?)

Processed with VSCO with hb2 preset

Una tumba para Boris Davidovich, Danilo Kiš d’Acantilado

Acantilado aquest mes s’emporta el premi gran, però és que aquesta editorial es mereix un monument. Per començar, té publicats títols que no trobes traduïts per enlloc i per altra banda, la qualitat és genial, podries escollir qualsevol llibre amb els ulls tancats i seria de segur un encert. Per contra té que els llibres acostumen a ser bastant cars. Aquest llibre també m’ha agradat molt (la meva darrera lectura per l’assignatura que m’ha descobert Shalámov i Kundera). Us el recomano si us agrada l’escriptura de Borges i fins i tot la de Joyce, si vos agrada la literatura que es pensa a ella mateixa. Un llibre amb molts llibres, un llibre ple de cites.

Processed with VSCO with hb2 preset

Fi de partida, Samuel Beckett de Tusquets Esditors

Beckett, ho hem de reconèixer, o t’agrada o no pots amb ell. En el meu cas (per desgràcia) era la primera obra que llegia de Beckett. I dic per desgràcia perquè en l’últim curs d’Estudis Literaris, a vegades has de dir segons quines coses fluixet. Sabia el que em trobaria i pensava que no m’acabaria de dir res, però ho he de reconèixer, pocs han arribat a l’alçada de Beckett. Pocs han sabut narrar la desolació d’un món de postguerres sense caure en el sentimentalisme. Llegiu-lo.

Processed with VSCO with hb2 preset

Novetats

Els petits prínceps

I ho dic en plural perquè la història d’aquests llibres és molt bonica. Porto uns anys col·leccionant edicions del Petit Príncep. Ja tenia unes quantes diferents en català i castellà, així que vaig decidir començar a comprar-me edicions en diferents idiomes dels viatges que feia. El primer dia que vaig arribar a Atenes, passejant pel barri de Plaka, em vaig trobar una llibreria i vaig entrar a comprar el llibre. Uns dies després de tornar, vaig penjar aquesta foto a Instagram, i em va comentar la Victoria de @teconlibros, i em va dir que cercaria una edició en alemany per enviar-me (ella viu a Suïssa). Em va arribar als pocs dies! Moltes gràcies Victoria un altre cop! El millor dels llibres són les històries que hi ha al darrere, i ara tinc dos petits prínceps nous: un que em recorda un dels meus viatges somiats i un altre, viatger, que m’arriba des de Suïssa i em demostra com de bonica pot ser la gent.

IMG_20170531_183652

Coses aparentment intrascendents i altres contes, Pere Calders de Nórdica

Aquest va ser el llibre que em va regalar el meu llibreter personal per Sant Jordi. He de dir que mai em regala el llibre que he demanat però sempre encerta amb escreix. Per començar, va escollir un llibre de la meva editorial preferida, així que estic segura que m’agradarà i a més he de reconèixer que mai s’equivoca. Us el recomano perquè, a més de l’edició (com totes les de Nórdica, és genial) Calders us agradarà. Se l’ha considerat el Borges Mediterrani, no dic més.

IMG_20170531_183243

IMG_20170531_183358

Salvaje, Emily Hughes de Libros del Zorro Rojo

Aquest va ser el meu auto regal de Sant Jordi. L’havia vist per les xarxes i em semblava preciós, l’editorial és del millor que hi ha en llibres il·lustrats (també per adults) i quan finalment Ricardo, de la llibreria Abracadabra ens el va recomanar a l’entrevista, no vaig poder evitar-ho i en el meu passeig per les Rambles me’l vaig comprar. És un regal pels sentits.

IMG_20170531_183619

IMG_20170531_183638

Les flors del mal, Charles Baudelaire d’Edicions del mal

Em vaig comprar aquest llibre quan la meva mare em va venir a visitar i vam anar al Mercat de Sant Antoni, a principis de maig. La veritat es que és difícil, per no dir impossible sortir d’allà sense comprar res. Trobes autèntiques meravelles, como aquesta. És un dels meus llibres preferits, en una edició enorme i il·lustrada per Subirachs (artista que m’encanta) i havia d’estar a la prestatgeria.

IMG_20170531_183037

IMG_20170531_183133

IMG_20170531_183109

 

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *