Articles,  Ressenyes

Tancat per vacances | Lectures d’estiu

Avui fa 7 mesos, 6 dies i unes quantes hores que em dirigia per primera vegada a vosaltres, amb respecte, amb por i amb una il·lusió que em desbordava. Avui em calço les mateixes sabates – perquè us respecto i em feu respecte, amb menys por això sí i també gràcies a vosaltres, i amb més il·lusió al damunt si cap – per dir-vos fins aviat… que marxo de vacances.

O no. Perquè a Mallorca a l’estiu no es descansa, i menys aquest. Perquè no només necessito parar perquè no arribo a publicar totes les setmanes, no em dóna la vida en arribar al nivell que vull arribar i que no m’estic permetent aquests dos darrers mesos. Perquè tenia entrades preparades pel mes de juliol i no han pogut sortir i sentia que d’alguna manera estava fallant. I Lletraferits va néixer des de l’admiració i sobretot de l’amor, i l’amor s’ha de fer amb ganes, amb dedicació.

IMG_20170625_202514

Seguiré activa al perfil d’Instagram i el blog tornarà al setembre amb més ganes que mai perquè haurà crescut una mica. Haurà crescut perquè aquest blog sóc jo i la gent que m’envolta, i hem crescut. Creixerà perquè m’he equivocat en algunes coses i dels erros s’aprèn. I és aquest aprenentatge el que em permet dir-vos que tinc ganes d’escriure-us però sobretot de llegir-vos.

El mes de març vaig fer el curs de Hello Blogging de Hello Creatividad que recomano moltíssim. I tot això per dir que em va fer qüestionar-me moltes coses que no havia fet quan vaig obrir el blog, seccions que s’han quedat més abandonades del que voldria, d’altres que demanen a crits créixer, en fin, ce la vie. I dic que m’encantarà llegir-vos perquè adoraré qualsevol crítica, suggeriment, consell, petició per aquesta nova temporada.

I per no marxar amb les mans buides, he elaborat una llista, amb les fantàstiques recomanacions de les persones que mes rere mes han col·laborat amb els seus monogràfics, de idees de lectures per a l’estiu, perquè engreixeu les vostres llistes:

La Lizara, que ens va escriure sobre Jane Austen i Victor Hugo, ens recomana el llibre Buenos presagios de Terry Pratchett i Neil Gaiman. El descriu, amb molt entusiasme, com un llibre molt divertit, y la perfecta culminació dels dos autors.

9788448040253

La casa del libro

l Marc, que va escriure els monogràfics d’Umberto Eco i Dante Alighieri, ens recomana el llibre La séptima función del lenguaje de Laurent Binet. Rere aquest títol que com a mínim imposa, s’amaga una obra amb rerefons de novel·la policíaca que amb molt d’humor mostra el panorama postestructuralista francès.

portada_la-septima-funcion-del-lenguaje_adolfo-garcia-ortega_201606271143

Planeta de libros

Helena Villalobos, que ens va introduir a Virginia Woolf, assegura que li encanta llegir Jane Austen a l’estiu perquè és molt pausada. També ens recomana, pels amants de les novel·les d’intriga La verdad sobre el caso de Harry Quebec de Joël Dicker, plenament adictiu. I per a ella, la recomanació que mai falla és a de Naufragios d’Akira Yoshimura.  

Fnac, La casa del libro, Amazon

Ivan, que ens va donar a conèixer Iuri Andrukhovitx, ens ha fet recomanacions per a tots els gustos. Per aquells que vulgueu una lectura lleugera, us recomana El millor dels mons de Quim Monzó; per aquells que us hagueu capficat dins el món literari us insta a llegir el Quixot, que és lectura obligatòria a la vida d’un lletraferit; i no s’ha deixat el punt intermig, recomanant Bel Ami de Guy de Maupassant.

La casa del libro

Alba Nogueras, que ens va escriure sobre Jaume Cabré, ens recomana per aquest estiu la lectura de Pell freda d’Albert Sánchez Piñol, que la va acompanyar en les seves últimes vacances.

9788495616258

La casa del libro

 

La Mar, que ens va escriure sobre Federico García Lorca, ens recomana a l’estiu dedicar-nos a llegir novel·la negra com ara la d’Agatha Christie o la sueca Camilla Läckberg o fins i tot aprofitar aquest temps per llegir aquells llibres gegantins que no ens dóna temps de llegir durant l’hivern.

I finalment, la meva recomanació és Expiación d’Ian McEwan. A més de que em va acompanyar l’estiu passat em va semblar un llibre increïble i que val la pena gaudir en aquesta època de l’any.

IMG_20170628_145227

Que passeu bon estiu!

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *