Articles,  Plans & Llocs

Llibreries pel món | Toscana

Hola a tots!

Engreixar aquesta secció sempre és un autèntic plaer i em consta que llegir-la us agrada a uns quants. Doncs ja sigui per curiositat viatgera o bibliòfila avui per fi us porto les darreres llibreries que he visitat que com ja sabeu són italianes. Aquesta vegada, a més, estic especialment orgullosa perquè les fotos (tot i ser una aficionada) són contingut propi.

Anem per feines!

Deixeu-me començar parlant d’aquest viatge. Viatjar a la Toscana és un somni tan antic que no recordo a que venia. Aquest setembre, amb la carrera acabada, em vaig embarcar en un viatge de 10 dies que ens ha permès conèixer la imponent Florència, la increïble ciutat de Siena i fer un road trip pels voltants per conèixer pobles tan icònics com Monterrigioni, Volterra, San Gimignano així com la regió de Chianti. És sense cap dubte el viatge del plaer. Del nodriment físic i espiritual. Molt d’art, molta literatura, el vi que ens va permetre el nostre pressupost, una quantitat indecent de gelatti i bon menjar per tot arreu. I colors, molts colors.

Bolonya va ser tota una sorpresa. Volàvem allà perquè era més econòmic que anar directament a Florència. Vàrem decidir passar el dia en aquell ciutat i va ser un encert total. Preciosa, viva, càlida.

Vull deixar clar que en l’entrada d’avui l’important no són tant les llibreries (aquell dia anàvem més relaxats com per perdre’ns) sinó la preciositat de les seves edicions, la diversitat d’editorials i les apostes tan potents que vam veure. Proper objectiu: aprendre italià.

DSC_0084-2DSC_0086-2DSC_0087-2DSC_0088-2

Carrers plens d’història, façanes de mil colors i persianes precioses (ja sabeu que tinc un problema amb les portes i finestres) ens prometien trobar a cada racó un lloc especial per perdre’ns. Bolonya, com a bona ciutat italiana, està feta per ser passejada, descoberta de sorpresa i per assaborir-la sense pressa.

Llibreriespelmónitalia-2DSC_0039-2DSC_0051-2

A Bolonya us trobareu, òbviament, igual que a Florència o Siena, les famoses llibreries Feltrinelli (un equivalent a la casa del Llibre aquí) però aquesta, a prop de la Piazza Maggiore, ens va robar mitja tarda. Perquè havíem d’agafar un tren que sinó acampem allà… el fons que tenien era per perdre el sentit.

DSC_0079-2DSC_0081-2DSC_0082-2DSC_0085-2

I a la nostra estimada Florència us vull recomanar un recinte cultural que conté una llibreria però sobretot un espectacular cafè literari (l Caffè Letterario Le Murate). Està tot ubicat en una antiga presó i l’aprofitament de l’espai és increïble. Val la pena allunyar-se una estona de la massificació i les cues del centre per gaudir d’un espai tan inspirador com aquest.  

DSC_0213-2DSC_0206-2DSC_0207-2

Esper que us serveixi si us plantegeu viatjar allà! I com sempre, qualsevol recomanació deixeu-la a comentaris i enriquirem la selecció entre tots. Fins dimecres!

DSC_0212-2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *